Patiëntenstop ggz-instelling Zeeland opgeheven

Aangepast
Omroep Zeeland

Mensen met psychische problemen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis kunnen weer terecht bij de Zeeuwse ggz-instelling Emergis. De patiëntenstop is opgeheven na een "goed en constructief overleg", meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De patiëntenstop was ingesteld vanwege een financieel conflict.

Emergis is de enige ggz-instelling in Zeeland die psychische hulp verleent. De instelling heeft in de provincie zo'n vijftig locaties.

Emergis laat weten "ruimte te zien om verzekerden van Zilveren Kruis vanaf nu weer op de wachtlijst te plaatsen". Ook zegt de instelling erop te vertrouwen "in de komende weken tot passende afspraken met Zilveren Kruis te komen".

Op het matje

Zilveren Kruis en Emergis moesten vandaag op het matje komen bij de NZa, net als CZ. Ook voor patiënten die bij CZ zijn verzekerd gold een patiëntenstop, maar die werd eerder al opgeheven. De partijen waren door de NZa bijeengeroepen omdat die het onacceptabel vond dat patiënten de dupe werden van het conflict.

Emergis waarschuwde vorige maand dat de instelling per 1 oktober geen patiënten meer aan zou nemen van twee verzekeraars die een schuld van 2,5 miljoen bij Emergis zouden hebben. Volgens Emergis hebben de twee verzekeraars te weinig zorg ingekocht.

STER Reclame