Koning Willem-Alexander aangekomen op Sint-Maarten

Aangepast
Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding op de luchthaven van Sint-Maarten ANP

Koning Willem-Alexander is samen met minister Plasterk aangekomen op Sint-Maarten, dat zwaar getroffen is door de orkaan Irma. Ze kwamen gisteravond al aan op CuraƧao en zijn nu doorgereisd naar het zwaargetroffen eiland. Daar werden ze ontvangen door premier Marlin van Sint-Maarten en gouverneur Eugene Holiday.

Op Sint-Maarten brengen de koning en de minister een bezoek aan het ziekenhuis. Ook gaan ze naar een school, waar de noodhulp voor het eiland wordt gecoƶrdineerd. Ze maken verder een rondrit over het eiland. De koning overnacht in een hotel op het eiland.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/5Koning Willem-Alexander en minister Plasterk op Sint-Maarten
2/5De koning krijgt onder meer een rondleiding op het vliegveld ANP
3/5De schade op Princess Juliana International Airport is aanzienlijk ANP
4/5Minister Ronald Plasterk is met de koning meegereisd ANP
5/5Ze bezoeken ook andere plekken op Sint-Maarten ANP

Morgen vliegen Willem-Alexander en Plasterk door naar Saba en Sint-Eustatius. Op die eilanden is de schade minder groot dan op Sint-Maarten. Morgenavond keren ze terug naar Nederland.

Verslaggever Marjolein Hogervorst kwam vanmiddag aan op Sint-Maarten en vertelt in de onderstaande video over haar eerste indruk:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wat is de actuele situatie op Sint-Maarten?