Militairen helpen bij het uitdelen van hulp op Sint-Maarten
NOS NieuwsAangepast

Vrijdag nationale actiedag voor Sint-Maarten

Er komt vrijdag een nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep bekendgemaakt na overleg met het Rode Kruis.

NPO Radio 2 besteedt vrijdag vanaf 06.00 uur de hele dag in alle uitzendingen aandacht aan de actie, zo meldt de NPO. Op televisie zendt NPO 1 de hele dag updates uit en brengt 's avonds een speciale uitzending vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum. Aan het einde van de dag maakt presentator Art Rooijakkers de totale opbrengst bekend.

"Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht", zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. "Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen."

Ook de zenders van RTL en SBS besteden de komende week uitgebreid aandacht aan de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van Giro 5125. Met het ingezamelde geld koopt het Rode Kruis voedsel en onderdak voor de mensen die op Sint-Maarten zijn getroffen door de orkaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl