Quincy Promes en Arjen Robben bij de 2-0 van Robben
NOS VoetbalAangepast

Promes reist met dubbel gevoel terug naar Rusland

Aanvaller Quincy Promes had de interlandweek van Oranje graag anders willen afsluiten. Hij reist dan ook met een dubbel gevoel terug naar zijn club Spartak Moskou.

"Frankrijk zit nog steeds in het achterhoofd", doelt Promes op de beschamende 4-0 nederlaag. "En het feit dat we móeten is niet fijn, maar het is even niet anders."

Promes reist met dubbel gevoel terug naar Rusland

Nederland moet in de laatste twee wedstrijden niet alleen winnen, maar ook veel scoren. Eerst wacht het uitduel met Wit-Rusland (7 oktober) en daarna komt Zweden (10 oktober), dat dan al thuis tegen Luxemburg heeft gespeeld, op bezoek in Nederland. Dat het tegen Bulgarije slechts 3-1 werd, vindt Promes echter niet het probleem.

"We maken er wel drie vandaag. Dat is niet slecht. We waren iets te slordig in de afronding af en toe", zegt hij. "We moesten geduldig zijn. We hebben het wel geprobeerd om zo veel mogelijk te scoren."

Janssen: we zijn ongelukkig met schoten

Spits Vincent Janssen deelt die mening en spreekt tegen dat Nederland niet voor extra doelpunten ging.

"We, onder wie ik, zijn ongelukkig met schoten. Ik vind wel dat we de score verder moeten uitbouwen. Maar Bulgarije was heel ver ingezakt. Het is onze zaak om de bal snel rond te laten gaan, maar dat gebeurde niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl