Davy Pröpper
NOS VoetbalAangepast

Pröpper: niets is onmogelijk

Dat Davy Pröpper een hoofdrol zou gaan spelen in de wedstrijd van Oranje tegen Bulgarije (3-1), had hij zelf tot zondagochtend niet durven denken. Bondscoach Dick Advocaat maakte pas op de wedstrijddag de opstelling bekend bij zijn spelers.

"Tot vanochtend wisten we het nog niet. Als je hoort dat je speelt, krijg je even die spanning. Na Frankrijk weet je dat er misschien wat wordt gewisseld. Dus of ik het had verwacht? Ik heb vaker op die positie gestaan", glimlacht Pröpper.

Doelpuntenmaker Pröpper: niets is onmogelijk

Finales

"Ik moet zeggen dat we gelijk na de wedstrijd tegen Frankrijk in de kleedkamer hebben gezegd dat het zaak was om drie keer te winnen. Zweden had verloren bij Bulgarije, dus die knop is snel omgegaan. We hebben nu gewonnen en we hebben nog minimaal twee finales", zegt de middenvelder van Brighton & Hove Albion.

Pröpper was de maker van de 1-0 en de 3-1. "Dat is mooi, daar doe je het voor. Maar we hadden iets eerder uit kunnen lopen. We creëerden redelijk wat kansen, zeker de eerste helft."

Smetje op de avond was de 4-0 overwinning van Zweden bij Wit-Rusland. "We kregen in de rust te horen hoeveel het stond bij Zweden. Ook na de wedstrijd hoorden we het direct. We moeten nu veel scoren, maar niets is onmogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl