Luxemburg stunt in Frankrijk, Zweden voert de druk op

WK-kwalificatie: Frankrijk-Luxemburg

Luxemburg heeft in Toulouse voor een daverende verrassing gezorgd door Frankrijk op 0-0 te houden. Ondanks 34 doelpogingen van de Fransen bleef de Luxemburgse defensie overeind. Tien minuten voor tijd had Luxemburg-invaller Gerson Rodrigues zelfs de 0-1 op zijn schoen.

Zo makkelijk als Frankrijk donderdag scoorde tegen Oranje (4-0), zo moeilijk ging het tegen Luxemburg. De koploper van groep A wist geen raad met de muur die was opgetrokken door de hekkensluiter.

Frankrijk speelde met sterren als Kylian Mbappé, Paul Pogba, Olivier Giroud, Antoine Griezmann en N'Golo Kanté. Toch kreeg Luxemburg de grootste kans van de wedstrijd.

In de 80ste minuut snelde Rodrigues alleen op doelman Hugo Lloris af. De speler van Telstar leek de bal keurig binnen te schuiven, maar de bal ging via de paal weer terug het veld in.

WK-kwalificatie: Wit-Rusland-Zweden

Zweden scoort

Zweden maakte de klus van Oranje in de WK-kwalificatie er niet makkelijker op. De Zweden wonnen met 4-0 in Wit-Rusland en behouden daardoor een voorsprong van drie punten op Nederland. De laatste wedstrijd in de kwalificatie is Nederland-Zweden, op dinsdag 10 oktober in Amsterdam.

Zweden won thuis al met 4-0 van Wit-Rusland en had ook nu een makkelijk avondje. Bij rust was het al 0-3 en al die goals konden bestempeld worden als cadeautjes van de thuisploeg.

Bij de 0-1 van Emil Forsberg stond de hele Wit-Russische defensie te slapen, de 0-2 van Christoffer Nyman was het gevolg van dom balverlies en bij de 0-3 van Marcus Berg bleven alle verdedigers staan toen Forsberg diep werd gestuurd. Andreas Granqvist bepaalde uit een strafschop de eindstand op 0-4.