Jack Mikkers (nummer 2) en Jan Hamming (droomkandidaat Den Bosch) Omroep Brabant

Raadslid Sjef van Creij, dat wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie over de burgemeestersprocedure in Den Bosch, is vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie is hij nog wel verdachte. Het onderzoek loopt nog door.

Van Creij, de fractievoorzitter van de partij Gewoon-geDREVEN, werd dinsdag van zijn bed gelicht en is drie dagen vastgehouden. Zijn echtgenote bevestigt tegenover Omroep Brabant dat haar man inmiddels thuis is. Verder wil ze niet reageren.

Van Creij reageerde direct na zijn vrijlating met een tweet.

Uit de gelekte gevoelige informatie over de procedure in Den Bosch bleek dat de nieuwe burgemeester, Jack Mikkers, niet de eerste keus was. Hij is op 25 augustus benoemd in Den Bosch. Eerder was hij burgemeester in Veldhoven.

De vertrouwenscommissie had een voorkeur voor de PvdA'er Jan Hamming (burgemeester van Heusden), maar die koos op het laatste moment voor Zaanstad. Daar is hij vandaag benoemd.

De procedure in Den Bosch was gestart omdat burgemeester Rombouts na twintig jaar vertrok.

De Rijksrecherche begon halverwege juli een onderzoek naar het lek. Commissaris van de Koning Wim van de Donk, deed aangifte. Het is hoogst uitzonderlijk dat iemand wordt opgepakt voor het lekker van gevoelige informatie. Er staat een maximale celstraf van één jaar op.

STER reclame