Jack Mikkers (nummer 2) en Jan Hamming (droomkandidaat Den Bosch) Omroep Brabant

Het Openbaar Ministerie laat onderzoeken wie informatie over de burgemeesterskandidaten voor Den Bosch heeft gelekt, schrijft Omroep Brabant.

Het onderzoek, waarvoor de recherche wordt ingeschakeld, gebeurt op verzoek van commissaris van de koning Wim van de Donk.

Tweede keus

Jack Mikkers wordt de nieuwe burgemeester van Den Bosch. Hij volgt Ton Rombouts op. Uit een reconstructie van het Brabants Dagblad krant bleek, dat hij tweede keus was.

De vertrouwenscommissie van de Bossche gemeenteraad had eigenlijk het oog laten vallen op Jan Hamming, nu nog burgemeester van Heusden. Dat had de commissie dinsdag willen meedelen. Maar Hamming had 's maandags al voor Zaanstad gekozen.

Hij trok zich meteen terug en daarop benaderde de commissie alsnog de nummer 2 van de lijst: Jack Mikkers, die nu nog burgemeester van Veldhoven is.

De provincie heeft het OM gevraagd om na te gaan of er gelekt is uit de commissie. Zo ja, dan is dat schending van de vertrouwelijkheid en dat is strafbaar. Het OM moet dan een besluit nemen over de volgende stap."

STER reclame