Max Verstappen verlaat gedesillusioneerd het circuit Max Verstappen

Max Verstappen viel bij de Grand Prix van België voor de zesde keer uit dit seizoen en dat in zijn twaalfde GP. Hij stak zijn frustraties over zijn mislukte race dan ook niet onder stoelen of banken.

"Ik ben erg teleurgesteld. Dit soort dingen mogen niet gebeuren. Voor een topteam mag dit niet."

"Dit is niet alleen balen voor mij, maar ook voor de fans die hier komen, veel geld betalen voor een kaartje en dan is het na acht ronden voorbij. Dus ik voel met ze mee."

Op de vraag hoe geduldig Verstappen nog is en hoe lang hij de malaise bij zijn team nog accepteert was hij duidelijk. "Niet lang. Ik wil vooruit en eens een keer een race finishen."

Het argument dat Verstappen de laatste tijd in de hoek zit waar de klappen vallen, gaat voor de Limburger dan ook niet meer op. "Je kan het geen pech meer noemen. Dit is gewoon slecht en voor een topteam onacceptabel."

Ik heb een hekel aan het woord pech, maar ik kan er nu niks anders van maken.

Daniel Ricciardo

Teamgenoot Daniel Ricciardo stond dit jaar al zes keer op het podium, Verstappen slechts een keer. De Australiër leeft mee met Verstappen. "Ik kan hem niks kwalijk nemen, hij heeft een heel wisselvallig seizoen. Er gebeurt veel waaraan hij niks kan doen. Het is frustrerend, want je bent hulpeloos..."

Ricciardo rijdt met dezelfde auto, maar heeft veel minder pech dan de Nederlander. Maar hoe dat kan, weet de Australiër ook niet. "Ik heb nooit gehoord dat Max iets doet met de auto wat ik niet zou moeten doen."

"Ik heb een hekel aan het woord pech, maar ik kan er nu niks anders van maken."

Zes keer haalde Verstappen het podium niet

Waar? Wat? Ronde
Bahrein remproblemen 11
Spanje crash met Räikkönen 1
Canada accuproblemen 10
Azerbeidzjan motorproblemen 12
Oostenrijk aangetikt door Alonso 1
België motorproblemen 8

STER reclame