NOS SportAangepast

Hamilton wint in België, Verstappen valt weer uit

  • Getty Images
    Lewis Hamilton na zijn zege op Spa
  • Getty Images
    Lewis Hamilton na zijn zege op Spa

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van België gewonnen. De Brit (32) bleef op Spa-Francorchamps in zijn 200ste GP de Ferrari van WK-leider Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo's Red Bull voor. Max Verstappen viel uit in de achtste ronde met motorproblemen. Het was de zesde keer in twaalf GP's dat de Limburger de finish niet haalde.

Het veld was na de start zonder problemen weg en in de gebruikelijke topzes, die direct afstand nam van de rest, waren er geen positiewisselingen.

Verstappen, op P5, deed de deur dicht voor teamgenoot Ricciardo en drong zelf even aan bij Kimi Räikkönen. De Ferrari van de Fin bleek iets te snel.

Over en uit

Na acht rondjes was het echter over en uit voor Verstappen. Hij moest de Red Bull met een defect aan de kant zetten. Het was de vierde keer dat motorproblemen roet in het eten gooiden. In Bahrein verremde Verstappen zich en in Spanje ging hij naar de kant nadat hij was aangetikt.

Verstappen zes keer uitgevallen

Waar? Wat? Ronde
Bahrein remproblemen 11
Spanje crash met Räikkönen 1
Canada accuproblemen 10
Azerbeidzjan motorproblemen 12
Oostenrijk aangetikt door Alonso 1
België motorproblemen 8
Max Verstappen verlaat gedesillusioneerd het circuit

Ongeloof

"Ongelooflijk, ik kan het niet geloven", waren de weinig verhullende woorden van de hoofdschuddende Verstappen over de boordradio. Achterop de motor verliet hij vervolgens het circuit.

Op de vraag hoe geduldig Verstappen nog is en hoe lang hij de malaise bij zijn team nog accepteert was hij duidelijk. "Niet lang. Ik wil vooruit en eens een keer een race finishen."

  • Max Verstappen
    Max Verstappen achterop de motor waarop hij het circuit verlaat
  • ANP
    Max Verstappen rijdt op de motor weg van Spa-Francorchamps

Echt duel om de winst blijft uit

De eerste serie bandenstops leverde geen verschuivingen op. Räikkönen kreeg echter een stop-and-go van tien tellen vanwege het negeren van de gele vlag en viel terug naar de achtste positie.

Hamilton en Vettel hadden toen al een gat geslagen met Valtteri Bottas en vochten een duel uit om de overwinning. Doordat er steeds ruim een seconde tussen de beide wagens zat, bleef een echt gevecht uit.

Gehakketak tussen de Force India's van Esteban Ocon en Sergio Pérez leidde nog tot een touché en een safetycarsituatie.

Vettel kwam na de hervatting even naast Hamilton, maar die gaf geen krimp. Ricciardo profiteerde handig van het buitenkansje en reed ten koste van Bottas naar de derde plek het podium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl