Renners van Cannondale-Drapac tijdens de Tour de France
NOS WielrennenAangepast

Cannondale hoopt met donateurs op voortbestaan

Met geld van donateurs hoopt teambaas Jonathan Vaughters zijn wielerploeg Cannondale-Drapac overeind te houden. Het bericht dat een van de sponsors van de Amerikaanse ploeg volgend seizoen afhaakt, leidt tot veel reacties van wielerfans.

"Geïnspireerd door jullie feedback hopen we via crowdsourcing geld op te kunnen halen waardoor we in 2018 verder kunnen gaan met onze wielerploeg", staat op de website van Cannondale-Drapac. Particulieren en bedrijven die willen helpen, kunnen zich registeren en minimaal 100 dollar doneren.

"We hebben 16 miljoen dollar nodig voor een goed team", aldus Vaughters op wielersite Velonews. "Door het afhaken van een nieuwe sponsor komen we volgend jaar 7 miljoen tekort."

Wielrenners en personeel van de ploeg kregen zaterdagochtend te horen dat ze uit mogen kijken naar een andere werkgever. Bij Cannondale-Drapac staan onder anderen de Nederlandse wielrenners Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Wouter Wippert en Tom-Jelte Slagter onder contract.

Slagter verhuist na dit seizoen naar Dimension Data en ook van Wippert was al bekend dat hij de ploeg zou verlaten. Verder staat ook Rigoberto Urán, de nummer twee uit de Tour de France dit jaar, onder contract bij Cannondale-Drapac.

Via Twitter reageerden verschillende renners van Canndonale-Drapac al op het nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl