Dylan van Baarle
NOS WielrennenAangepast

Toekomst Cannondale onzeker; renners mogen weg

Het is allerminst zeker of Cannondale-Drapac volgend jaar nog bestaat. Wielrenners en personeel van de Amerikaanse wielerploeg hebben zaterdagochtend te horen gekregen dat ze uit mogen kijken naar een andere werkgever.

"Vrijdag ontvingen wij een ontmoedigend bericht van een van onze toekomstige sponsoren", aldus de ploeg in een verklaring. "Zonder steun van deze partner kunnen wij onze financiële zekerheid en daarmee een WorldTour-licentie niet garanderen".

Het nieuws volgt kort op de contractverlengingen van onder anderen Rigoberto Urán, de nummer twee van de recente Tour, en Dylan van Baarle.

"Al het personeel hoeft zich niet aan contracten voor 2018 te houden", gaat de ploeg verder, die voor het komende jaar nog wel kon rekenen op de steun van Cannondale, Drapac en andere (kleinere) sponsoren. Echter, die steun alleen is niet voldoende om de ploeg te laten blijven bestaan.

Mocht de ploeg alsnog blijven bestaan, dan zal teambaas Jonathan Vaughters zich aan de doorlopende contracten van renners en personeel dat nog geen nieuwe werkgever heeft gevonden, blijven houden.

Nederlanders

Naast Van Baarle staan in 2017 ook Sebastian Langeveld, Wouter Wippert en Tom-Jelte Slagter onder contract bij Cannondale.

Slagter heeft inmiddels een nieuw onderkomen gevonden bij Dimension Data. Ook van Wippert was al bekend dat hij de ploeg zou verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl