Dylan van Baarle in de 9de etappe van de Tour
NOS WielrennenAangepast

Van Baarle verlengt bij Cannondale-Drapac

Dylan van Baarle rijdt ook de komende twee jaar voor Cannondale-Drapac. De 25-jarige renner verlengde zijn contract bij de ploeg van manager Jonathan Vaughters tot en met 2019.

Met de verlenging volgt Van Baarle het voorbeeld van kopman Rigoberto Urán, die maandag al voor drie jaar bijtekende. Van Baarle is sinds 2014 actief voor de Amerikaanse formatie. Daarvoor reed hij voor de opleidingsploeg van Rabobank.

'We zijn nog niet klaar'

Van Baarle werd vorig jaar zesde in de Ronde van Vlaanderen en eindigde dit jaar vierde in Vlaanderens Mooiste. In de afgelopen Tour liet hij zich regelmatig van voren zien. Na een vlucht van 200 kilometer in de 7de etappe werd hij uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de dag.

Dylan van Baarle in de Ronde van Vlaanderen van 2017

"We hebben een heel goed team voor de klassiekers met Sep (Vanmarcke, red.) en Sebastian (Langeveld, red.)", aldus Van Baarle op de website van zijn ploeg. "We zijn met z'n drieën ergens mee begonnen dit jaar en we zijn nog niet klaar. Dat is een van de belangrijkste redenen om te blijven."

"Ik ben trots op mijn ontwikkeling in de klassiekers, maar de Tour van dit jaar was ook speciaal en nieuw voor me, met Rigoberto als nummer twee van het klassement", vervolgde Van Baarle. "Ik hoop de komende twee jaar weer met hem in de Tour te rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl