De incestueuze relatie van Jaime en Cersei gaf problemen
NOS NieuwsAangepast

Game of Thrones-straten in Australië - maar Lannister Road mag niet

Game of Thrones-fans kunnen hun hart ophalen in de Australische stad Geelong. In een nieuwe wijk zijn de straten geïnspireerd door de fantasyserie: je kan er wonen op Winterfell Road, Baelish Drive of Tywin Street. Maar de straatnamencommissie verbood een verwijzing naar de familie Lannister.

De projectontwikkelaar koos voor namen uit Westeros omdat hij unieke namen wilde. "Het is echt moeilijk om vandaag de dag straatnamen te bedenken", verzucht Gary Smith tegen een plaatselijke krant. "De namen van Game of Thrones heb ik altijd mooi gevonden, omdat ze zo apart zijn."

In de wijk zijn verder de namen terug te vinden van de karakters Catelyn en Stannis, de stad Meereen en de Huizen Greyjoy en Tully. De serie is momenteel bezig aan zijn een-na-laatste seizoen, de laatste aflevering van het zevende seizoen wordt zondag uitgezonden.

We hadden Jon Snow een grote avenue moeten geven.

Projectontwikkelaar Gary Smith

Smith baalt ervan dat hij Jon Snow geen grote straat heeft gegeven, omdat dat personage veel belangrijker bleek dan hij eerst dacht. "Hij is iedereens favoriet. We hadden hem een grote avenue moeten geven."

"Het was een grote fout om een klein straatje Snow Street te noemen. We dachten dat Jon Snow dood was, maar het volgende seizoen bleek hij nog te leven."

Een deel van de wijk

Smith moest de naam van een straat die hij had vernoemd naar het Huis Lannister aanpassen na bezwaren van omwonenden. De incestueuze relatie van koningin Cersei met haar broer Jaime ging hen te ver.

Smith zegt dat de straatnamencommissie onverbiddelijk bleek, hoewel hij de naam al had verbasterd tot Lannaster Road. Jammer, vindt Smith, omdat zo'n rijke familie de straat wat prestige gaf, "en de naam makkelijk te herinneren is en lekker van de tong rolt".

Inmiddels is Lannaster Road omgedoopt tot het saaiere Precinct Road, overigens tot spijt van de mensen die er een huis hadden gekocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl