Ambulances na het incident met een auto op Amsterdam Centraal
NOS NieuwsAangepast

Politie onderzoekt lek na aanrijding bij Amsterdam Centraal

De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier over de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station bij GeenStijl is terechtgekomen. Op de website werd vandaag een foto geplaatst van een beeldscherm met daarop persoonsgegevens van de verdachte. Die informatie lijkt volgens een woordvoerder afkomstig uit een politiesysteem.

"Wij tillen hier zwaar aan", zegt de politie. "Dit gaat om vertrouwelijke informatie. Wij hebben er dus sterke vraagtekens bij dat dit naar buiten wordt gebracht."

De politie brengt nooit namen van verdachten naar buiten en zegt dat wordt nagegaan wie de informatie heeft opgevraagd. "Dat kunnen we allemaal terughalen."

Geen terreuraanslag

GeenStijl schrijft dat de bestuurder een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst is. Volgens het weblog is er "alle reden om extra te twijfelen aan de verklaring dat het een onwelwording was", zoals de politie toen zei.

Bij de aanrijding raakten zeven mensen gewond, voornamelijk toeristen. De politie zei dat de bestuurder van de auto, een diabetespatiënt, onwel was geworden door een lage bloedsuikerspiegel en dat er geen indicatie was van opzet. Gevraagd of er nu reden is om die lezing te herzien, zegt de politie dat de aanrijding nog steeds wordt gezien als een ongeluk.

"Het ongeval blijft gewoon een ongeval. We hebben te maken met een groep mensen die wil dat het een terreuraanslag is, maar dat is gewoon niet het geval. Als dat zo was geweest, hadden we dat ook zo benoemd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl