EPA

De agent die vier van de vijf terroristen in Cambrils doodschoot, is een voormalig militair. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo.

De groep jihadisten reed donderdag met een auto in op voetgangers. De terroristen stapten uit en gingen omstanders te lijf met steekwapens. De agent, naar verluidt een getrainde scherpschutter, schoot er vier dood. De vijfde werd door een andere agent uitgeschakeld.

De politieman kreeg een staande ovatie op het politiebureau, schrijft de krant. Uit veiligheidsoverwegingen is de naam van 'de held van Cambrils' niet bekendgemaakt.

Volgens El Mundo is de derde agent op de voorste rij 'de held van Cambrils' EPA

Het gaat om een getrouwde man met twee kinderen. El Mundo beschrijft hem als een rustige man, "niet het 'Rambo-prototype van een militair". Hij zou jaren in het Legioen hebben gezeten, een speciale tak van het Spaanse leger.

De agent was eigenlijk vrij op de dag van de aanslag. Hij was onderdeel van de extra politie-inzet na de aanslag in Barcelona. Bij de twee aanslagen kwamen veertien mensen om het leven, 130 mensen raakten gewond.

'Vier mensen doden, zelfs als professional, is niet makkelijk", zei een politieofficier eerder tegen The Independent. De agent krijgt daarom hulp van interne psychologen.

De Catalaanse politie spreekt tegen dat de agent bij het Legioen van het Spaanse leger heeft gezeten, maar El Mundo schrijft zeker te zijn van haar informatie.

STER reclame