Bij de aanslag kwamen dertien mensen om het leven en raakten achttien mensen gewond AFP

Onder de dertien dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Barcelona is een Belgische vrouw. Dat meldt de Vlaamse omroep VRT.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zegt op Twitter dat er een Belgisch slachtoffer is en dat hij de familie en naasten zijn deelneming aanbiedt. Een andere Belgische politicus meldt dat het gaat om een vrouw uit Tongeren.

Er zijn ook Belgen gewond geraakt bij de aanslag, zegt Reynders.

Onder de doden zijn ook zeker drie Duitsers De Duitse omroep ZDF meldt dat op zijn website. De Duitse ambassade in Spanje bevestigt het bericht nog niet.

Over de nationaliteit van de andere dodelijke slachtoffers is nog niets bekendgemaakt. Persbureau AFP zegt dat de doden en gewonden zeker achttien nationaliteiten hebben.

Voor zover bekend raakten drie Nederlanders gewond bij de aanslag. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ze buiten levensgevaar.

Voortvluchtig

Donderdag reed een busje in op voetgangers op de Ramblas in het centrum van Barcelona. Daarbij kwamen zeker dertien mensen om het leven en raakten honderd mensen gewond. De dader van de aanslag is nog voortvluchtig.

De terreuraanslag werd opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat.

STER reclame