Usain Bolt krijgt een deel van de olympische baan Getty

Usain Bolt heeft zondagavond bij de WK atletiek afscheid genomen van het publiek. Een dag na zijn dramatische race met Jamaica in de 4x100 meter estafette liep de sprinter in een uitverkocht stadion een ereronde.

Bovendien kreeg hij een stukje van de olympische atletiekbaan van 2012. De Jamaicaanse sprinter boekte grote successen tijdens de Spelen van 2012.

"Dit wordt emotioneel, maar ik waardeer de mensen hier. Ze hebben me zoveel liefde gegeven. Iedereen weet dat wanneer ik op de baan stapte, ik het allerbeste van mezelf gaf", zei Bolt voorafgaand aan zijn ererondje.

Bolt won in zijn carrière elf gouden medailles, twee zilveren en een bronzen plak op een WK atletiek. De begeerde gouden medaille op het koningsnummer, de 100 meter, bleef in Londen uit. Hij moest vorige week genoegen nemen met brons.

In zijn laatste persconferentie op de WK zei Bolt daar niet wakker van te liggen. "Een kampioenschap verandert niets aan wat ik daarvoor allemaal heb bereikt. Ik heb me tijdens mijn hele carrière elk jaar weer bewezen."

Bolt treurt niet: Ali verloor zijn laatste gevecht ook

De Jamaicaan is ook een olympische legende met acht keer goud. Daarnaast bezit hij al sinds 2009 de wereldrecords op de 100 meter (9,58) en 200 meter (19,19).

De atleet sloot in Londen uit dat hij nog terugkeert op de atletiekbaan. "Ik heb te vaak meegemaakt dat sporters hun comeback maakten en vervolgens volledig afgingen. Ik ga nu lol maken. Lekker feesten, uitgaan."

De indrukwekkende carrière van Usain Bolt Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame