Hamstringblessure zorgt voor dramatisch einde loopbaan Bolt

AFP

Bij de WK atletiek in Londen is op dramatische wijze een einde gekomen aan de loopbaan van Usain Bolt. De Jamaicaanse sprinter viel in zijn laatste race, de finale van de 4x100 meter, geblesseerd uit.

Bolt ging in Londen op jacht naar zijn twaalfde wereldtitel. Op de 100 meter moest hij al genoegen nemen met brons, waarna het op de estafette helemaal mis ging. Na een moeizame wissel schoot het bij de achtvoudig olympisch kampioen in zijn hamstring.

"Dat kan gebeuren in de sport", vertelde zijn teamgenoot Omar McCleod na de estafette. "We wilden graag goud halen voor Usain, ik ben echt sprakeloos. Bolt zal altijd voortleven, nu is het aan ons om het stokje over te nemen."

Hamstringblessure zorgt voor dramatisch einde loopbaan Bolt
NL
Een samenvatting van de finale 4x100 meter voor mannen bij de WK atletiek in Londen.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Om de verrassing compleet te maken, ging het goud voor de eerste keer naar Groot-Brittannië. Chijindu Ujah, Adam Gemili, Daniel Talbot en Nethaneel Mitchell-Blake waren met 37,47 (Europees record) de Amerikanen 0,05 te snel af.

Achter de Britten pakten Mike Rodgers, Justin Gatlin, Jaylen Bacon en Christian Coleman het zilver in 37,52. Japan veroverde het brons (38,04).

Collega voelen mee met Bolt

De loopbaan van Bolt kreeg dus een dramatisch einde met een spierblessure op de 4x100 meter estafette.

Teamgenoot Yohan Blake zag het gebeuren: "Hij is onze vriend, hij is Usain", vertelde Blake kort na de race. "Hij verontschuldigde zich zelfs, maar er is niets om je voor te verontschuldigen."

Collega's gunden Bolt mooier afscheid: 'hij is een kampioen, man'
NL
De imposante loopbaan van Usain Bolt eindigde met een spierblessure op de 4x100 meter estafette. Dat doet niets af aan zijn verdiensten, vinden zijn collega's. Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
1/2Collega's gunden Bolt mooier afscheid: 'hij is een kampioen, man'
McLeod: dit is hartverscheurend
De reactie van sprinter Omar McLeod na de 4x100 meter estafette-finale waarin zijn landgenoot Usain Bolt geblesseerd uitviel.
2/2McLeod: dit is hartverscheurend

Omar McLeod, een andere ploeggenoot van Bolt, noemde de afloop 'hartverscheurend': "Ik ben een van Bolts grootste fans. Zijn naam zal altijd voortleven, daar verandert dit niets aan."

Ook de Amerikaan Justin Gatlin, winnaar van het goud op de 100 meter en zilver op de 4x100 meter, had Bolt een fraaier afscheid gegund. "Hij is een kampioen, man. Dit was zijn avond, wat er ook gebeurde."

97 gerelateerde artikelen