President Trump op zijn golfclub in New Jersey AFP

Trump bedankt Poetin voor wegsturen diplomatieke medewerkers

tijd van publicatie

President Trump heeft president Poetin bedankt voor het wegsturen van 755 medewerkers van Amerikaanse ambassades en consulaten in Rusland. Volgens Trump gaat de VS door de uitwijzing erg veel geld besparen.

Op een persconferentie op zijn golfclub in New Jersey wees Trump erop dat hij probeert de loonkosten van de Amerikaanse overheid te verlagen. "Ik ben hem dankbaar dat hij zo veel mensen heeft laten gaan, want nu is de loonlijst kleiner." Volgens Trump hebben de uitgewezen medewerkers "geen echte reden om meer terug te gaan". Het is onduidelijk of Trump een grap maakte.

Poetin stuurde eind vorige maand ruim 60 procent van het personeelsbestand van het Amerikaanse diplomatieke korps in Rusland weg. Hij deed dat in reactie op de uitwijzing van 35 Russische diplomaten en hun families door Obama. Poetin hoopte dat de VS onder Trump zou bijdraaien, maar besloot de sancties door te voeren toen dat niet gebeurde.

Nieuwe sancties

Onlangs tekende Trump een wet waarmee nieuwe sancties worden opgelegd aan Rusland. Met de sancties worden de Russische energie- en defensiesector getroffen.

De Russische premier Medvedev zei dat de sancties neerkomen op een volledige handelsoorlog. Volgens hem is de hoop op een betere relatie tussen de twee landen ermee vervlogen.

STER Reclame