NOS NieuwsAangepast

Trump: Noord-Korea moet 'heel, heel nerveus' zijn

Noord-Korea moet "heel, heel nerveus" zijn als het van plan is om iets tegen de VS te ondernemen. De Amerikaanse president Trump zei dat vanavond voorafgaand aan een ontmoeting met nationale veiligheidsadviseurs.

"Mijn harde taal richting Noord-Korea is misschien nog niet hard genoeg", voegde hij daar aan toe. Hij doelde daarmee op zijn 'vuur en furie'-opmerking van dinsdag.

'Hij komt er niet mee weg'

Door de uitspraak escaleerde de retoriek tussen de twee landen. Noord-Korea zei dat als de VS zou overgaan tot een preventieve oorlog, een "totale oorlog" zou volgen. Vanochtend zei het Noord-Koreaanse leger voorbereidingen te treffen om vier raketten af te vuren richting het Amerikaanse eiland Guam in de Grote Oceaan.

De raketten zouden op zo'n 30 kilometer van het eiland moeten neerkomen als waarschuwing aan de VS. De uiteindelijke beslissing over het afvuren van de raketten is aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Trump zei vanavond ook dat onderhandelingen altijd een optie zijn, maar dat die de laatste 25 jaar niet hebben geholpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl