Makwale troeft Van Niekerk af in halve finales 200 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De finale van de 200 meter krijgt de gedroomde strijd tussen Wayde van Niekerk en Isaac Makwala. Bij de WK atletiek in Londen waren beide atleten woensdagavond in de halve finales snel genoeg voor een finaleplaats. Dat was aan het begin van de dag nog niet vanzelfsprekend.

Makwala kreeg pas 's middags toestemming van atletiekfederatie IAAF om alsnog mee te doen aan de 200 meter. De 30-jarige atleet had in zijn hotel in Londen een virus opgelopen en werd daarom uit angst voor besmetting uit het stadion geweerd waardoor hij de series had gemist.

Aan het begin van de avond liep Makwala in zijn eentje naar 20,20 waarmee hij zich verzekerde van een plaats in die halve finales.

Makwala bereikt solo halve finales Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de halve finale liep Makwala in de eerste baan, die normaal gesproken leeg blijft, naar de tweede tijd: 20,14.

"Na gisteren dacht ik dat mijn carrière voorbij was", vertelde Makwala na de halve finales. "Ik heb alles in dit WK gestopt en ik ben heel erg blij dat ik toch mee mocht doen. Gisteren was ik zo verdrietig en nu ben ik heel erg blij. Morgen ga ik zeker voor de medailles."

Makwala dacht dat zijn carrière voorbij was Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van Niekerk finishte in zijn halve finale als derde, maar zijn tijd van 20,28 was genoeg om toch de finale te halen.

Naast Makwala en Van Niekerk maakte Jereem Richards uit Trinidad en Tobago indruk in de tweede halve finale. Hij liep uiteindelijk dezelfde tijd als Makwala (20,14).

De finale van de 200 meter staat donderdagavond om 22.52 uur op het programma.

STER reclame