Belgische prins Laurent verdwenen van Twitter

AFP

Het Twitter-account van de Belgische prins Laurent bestaat niet meer. Wie @laurent_of_b opzoekt, krijgt een melding van Twitter dat het account niet bestaat.

Prins Laurent plaatste op zijn Twitter-account onder meer foto's van evenementen die hij bezocht. Maandag kwam hij nog in opspraak omdat hij zich in uniform liet fotograferen bij de viering van het negentigjarig jubileum van het Chinese leger.

Hij kreeg veel kritiek op deze foto en op zijn aanwezigheid op het feest. De Belgische regering had hiervoor geen toestemming gegeven en premier Michel kondigde "een proportionele sanctie" voor de prins aan.

[Wim Dehandschutter]
@WDehandschutter
Twitteraccount v prins Laurent "bestaat niet" meer. Onduidelijk of het voorgoed is. En vooral of het eigen beslissing is dan wel onder druk.
11 maanden geleden

Volgens Belgische media is het niet duidelijk of prins Laurent zelf heeft besloten om zijn Twitter-account te verwijderen of dat dat moest van anderen. Zijn advocaat wil er niet op reageren.

Laurent ligt al langer onder vuur omdat hij zich niet aan de regels houdt. Premier Michel gaf hem in januari een laatste waarschuwing. Als hij zijn leven niet zou beteren, zou hij worden gekort op zijn jaarlijkse budget van ongeveer 300.000 euro.

STER Reclame