Prins Laurent
NOS NieuwsAangepast

'Laatste waarschuwing' voor Belgische prins Laurent

De Belgische premier Michel heeft prins Laurent in een persoonlijk gesprek een laatste waarschuwing gegeven. Als Laurent zich in de toekomst niet aan de regels houdt, zal hij worden gekort op zijn jaarlijkse budget van ongeveer 300.000 euro, schrijven Belgische media.

Laurent werd vorige maand al op het matje geroepen bij de premier. Hij werd toen onder meer berispt over een ontmoeting die hij had met de premier van Sri Lanka over duurzame energie. De prins had toestemming voor die ontmoeting moeten vragen.

In het gesprek met de premier werd Laurent ook aangesproken over de kritische uitlatingen die hij deed na vragen over de financiën van zijn ondernemingen. "Ze zeggen de hele tijd dat ik niet werk en dat mijn stichting niet deugt. Het hangt mij al jaren de keel uit. Ik heb in mijn leven al meer aan de staat betaald dan de staat aan mij gegeven heeft. Ik heb miljoenen euro's aan belastingen betaald", brieste de prins toen in de pers.

Premier Michel liet daarop in het parlement weten dat die uitspraken niet gepast waren. "Als lid van de koninklijke familie moet hij volgens de wet terughoudendheid tonen in publieke verklaringen."

De premier heeft dat nu nog een keer duidelijk gemaakt aan de prins. Bronnen rond de premier noemen het "een gemoedelijk, maar toch stevig gesprek".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl