Een rakettest in maart 2017
NOS NieuwsAangepast

Trump dreigt met 'vuur en furie' vanwege Noord-Koreaanse kernkop

President Trump heeft furieus gereageerd op het bericht dat Noord-Korea een kernkop heeft ontwikkeld die op zijn langeafstandsraketten past. Het nieuws over de kernkop komt van het Japanse leger en staat volgens Amerikaanse media ook in geheime rapporten van de Amerikaanse inlichtingendiensten.

"Als Noord-Korea doorgaat met het bedreigen van de VS, zal het te maken krijgen met vuur en furie die de wereld niet eerder heeft gezien", zei Trump op zijn golfclub in New Jersey.

'Vuur en woede zoals de wereld nog nooit heeft gezien'

Het was tot nu toe onduidelijk of de raketten die Noord-Korea geregeld bij wijze van test lanceert, kernkoppen kunnen vervoeren. Als het land die kernkoppen inderdaad heeft, heeft Noord-Korea een belangrijke stap gezet om een serieuze kernwapenmogendheid te worden.

Zestig kernwapens

Noord-Korea liet gisteren weten niet te stoppen met het testen van langeafstandsraketten en daarbij geen last te hebben van de internationale sancties. Het land zegt dat de langeafstandraketten de VS kunnen bereiken. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau meldt dat het land hoe dan ook doorgaat met zijn atoomprogramma.

De Washington Post heeft van anonieme inlichtingenofficieren vernomen dat Noord-Korea mogelijk al zestig kernwapens heeft, dubbel zoveel als tot nu toe werd aangenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl