Zoekactie in Turkije naar Joey Hoffmann AFP

Grote zoekactie naar Nederlander in Turkije stilgelegd zonder resultaat

time icon Aangepast

De zoekactie naar Joey Hoffmann is stilgelegd omdat het te warm geworden is in Silifke, in het zuiden van Turkije. Vandaag wordt niet meer verder gezocht, het is onduidelijk of de actie morgen wordt voortgezet.

Zo'n 70 speurders hebben het stuk heuvelafwaarts vanaf het punt waar Hoffmann voor het laatst is gezien zonder resultaat doorzocht, zegt verslaggever Nicole le Fever, die erbij was. Heuvelopwaarts was de zoekactie nog niet helemaal afgerond toen werd besloten niet verder te zoeken.

Vandaag is er voor het eerst sinds zijn vermissing uitgebreid naar de 21-jarige man uit Haaksbergen gezocht. Er zijn speurhonden en drones ingezet. Hoffmann werd 8 juli voor het laatst gezien, in gezelschap van het echtpaar Bjorn en Derya Breukers.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vermiste Joey bij zoekactie nog niet gevonden

Het is onduidelijk wat er die dag is gebeurd. Duidelijk is dat ze kampeerden op de plek waar het stel een huis wilde gaan bouwen. Hoffmann zou daarbij helpen. Volgens de landeigenaar had het drietal ruzie op de dag dat Joey voor het laatst werd gezien.

Het stel is ondervraagd, maar gisteren vrijgelaten door de Turkse politie. Ze moeten wel in het land blijven en zich elke week melden op het politiebureau. Bjorn Breukers was ook aanwezig bij de zoekactie en is diverse keren bevraagd door de politie. Hij zou hebben verklaard dat het drietal drugs had gebruikt.

De politie gaat uit van een ongeluk, maar volgens verslaggever Nicole le Fever zijn daarover bij de speurders en lokale bewoners grote twijfels. "Die zeggen, als het een ongeluk was geweest, dan hadden we 'm al wel gevonden. Dan neem je een pad en ga je niet in het wilde weg hier lopen." Ook de broer van Hoffmann, die bij de zoekactie aanwezig was, denkt dat er sprake is van een misdrijf.

De broer van Joey met de flyers die ze uitdeelden om Joey te vinden AFP

Er helpen twee honden bij de zoekactie. De ene zoekhond is gespecialiseerd in het vinden van levenden, de andere in het vinden van lijken. "Het is behoorlijk onherbergzaam, met rotsen en hoge begroeiing", zegt Le Fever. "Als je het aan de familie vraagt is er natuurlijk hoop, maar als je met de mensen hier spreekt... Niemand zegt het hardop, maar de verwachting is niet heel groot dat ze hem levend zullen aantreffen."

STER Reclame