Neymar
NOS VoetbalAangepast

Eigenaar PSG: Neymar had nog meer geld kunnen krijgen

In Parijs is vrijdagmiddag het laatste hoofdstuk aan dé transfersoap van deze zomer toegevoegd: de 25-jarige Braziliaanse steraanvaller is onder enorme belangstelling gepresenteerd bij Paris Saint-Germain.

"We willen met Neymar groter worden, sterker. Groter in de wereld. We willen alle prijzen winnen, die er te winnen zijn...", sprak eigenaar Nasser Al-Khelaifi. Neymar voegde eraan toe: "Ik wil groter dromen. Ik zocht een nieuwe uitdaging en die heb ik in Parijs gevonden. Weggaan bij Barcelona was wel de moeilijkste beslissing uit mijn leven."

De Braziliaan gaf aan dat hij komend weekend al wil spelen voor zijn nieuwe club.

Neymar: ben in Parijs voor een nieuwe uitdaging

Uiteraard bleven vragen over de astronomische bedragen niet lang uit. Neymar kocht zijn contract af voor 222 miljoen euro. Daar komt bij dat de Braziliaan nog eens zestig miljoen euro per jaar zou gaan verdienen de komende vijf jaar.

"Hij komt niet voor het geld", maakt eigenaar Nasser Al-Khelaifi echter duidelijk. "Geloof me, hij kan nog veel meer geld krijgen dan dat we hem nu geven. Maar hij volgt zijn hart. Hij wil prijzen winnen. Hij wil geschiedenis schrijven met onze club."

"Niet te duur"

"Of het duur is? Stel me die vraag over twee of drie jaar nog eens. Ik vind niet dat het duur is. We gaan nog meer geld verdienen dan dat we nu betalen. Vóór de komst van Neymar was de club 1 miljard euro waard. Nu is de club 1,5 miljard euro waard."

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi en Neymar

Al-Khelaifi ontkende verder dat PSG Neymar binnen heeft gehaald als revanche op Barcelona. De Spaanse club benaderde PSG-middenvelder Marco Verratti onlangs. Daarnaast stopt Barcelona met de shirtsponsoring vanuit Qatar.

Fanshop

Fans stonden vanochtend al vroeg in de rij bij de fanshop van PSG aan de Champs-Élysées om het nieuwe shirt van Neymar te bemachtigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl