Neymar als aanvoerder van de Braziliaanse ploeg
NOS VoetbalAangepast

Officieel: Neymar is speler van PSG

Het is officieel: Neymar is speler van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse steraanvaller heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in de Franse hoofdstad.

De 25-jarige Neymar was transfervrij, nadat zijn contract bij FC Barcelona donderdag werd afgekocht met een cheque van 222 miljoen euro. De betaling aan Barcelona is via een bijzondere constructie gegaan. Neymar treedt in dienst van Qatar 2022, het comité dat het WK voetbal organiseert. Met het geld dat hij daarvoor krijgt, is het bedrag van de afkoopclausule uit zijn contract betaald.

Met de trotse mededeling van PSG dat het een 'voetbal-icoon' heeft vastgelegd komt er een einde aan de spraakmakende transfersoap die de voetbalwereld in zijn greep hield.

Na wekenlange speculaties raakte de overgang op woensdag in een stroomversnelling toen Neymar toestemming kreeg van Barcelona om de training over te slaan.

Goedkeuring

Een dag later meldden de advocaten van Neymar zich bij de Spaanse profliga LFP met de benodigde cheque om de afkoopclausule van 222 miljoen euro te voldoen. In eerste instantie leek de profliga nog roet in het eten te gooien door de betaling niet goed te keuren, maar een paar uur later maakte Barcelona bekend de cheque wel te accepteren.

Neymar gaat naar verluidt zo'n zestig miljoen euro bruto per jaar verdienen bij PSG, waar hij na Dani Alves en Yuri Berchiche de derde zomeraanwinst is.

Suárez, Neymar en Messi in 2015

Einde MSN

Door het vertrek van Neymar bij Barcelona komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met Lionel Messi en Luis Suárez. Het vermaarde drietal, liefkozend MSN genoemd, was de afgelopen seizoenen bij vrijwel alle doelpunten betrokken.

Neymar neemt afscheid met een totaal van 105 doelpunten. Die maakte hij in 191 wedstrijden in Catalaanse dienst. Hij won er de Champions League, twee kampioenschappen, drie keer de Copa del Rey, het WK voor clubteams, de Europese Super Cup en twee Spaanse Super Cups.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl