'Haaksbergse stel langer vast op Turks politiebureau'

Bjorn en Derya Breukers Politie

Het Haaksbergse stel Bjorn en Derya Breukers moet in het onderzoek naar de vermissing van Joey Hoffmann nog een nacht op het politiebureau in de Zuid-Turkse plaats Silifke blijven, melden onder meer het AD en De Telegraaf. Het koppel zou niet in de cel, maar in een gewone kamer verblijven.

Het paar wordt sinds gisteravond gehoord op het politiebureau en is vandaag onder andere meegenomen naar de plek waar zij een huis wilden bouwen. Daar werd de vermiste Hoffmann op 8 juli voor het laatst gezien.

Ondanks dat het onderzoek op die plek is afgerond en de twee geen verdachten zijn, moeten zij ook vannacht op het politiebureau blijven. Tegen De Telegraaf zegt een rechercheur dat meer onderzoek nodig is. De Turkse politie gaat ervan uit dat Hoffmann slachtoffer is van een misdrijf. De zaak is omgeven door onduidelijkheden.

Bestelbus

De politie onderzocht ook de bestelbus van de twee. In die bus reisden Bjorn (34), zijn vrouw Derya (26) en de 21-jarige Hoffmann eind juni naar Silifke. Het echtpaar wilde er een nieuw bestaan opbouwen. Hoffmann zou hen helpen bij de bouw van hun huis.

Volgens een Turkse politiechef werd Bjorn Breukers een dag na de verdwijning van Hoffmann met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.