Breukers en zijn vrouw Derya

Haaksbergs stel geen verdachte in onderzoek naar vermiste Joey

Bjorn en Derya Breukers uit Haaksbergen zijn geen verdachten in het onderzoek naar hun vermiste dorpsgenoot, Joey Hoffman. De twee waren ook vermist, maar de Nederlandse politie heeft ze gisteren bij een afspraak gezien en gesproken. Wat er bij die afspraak is gezegd, wil de politie niet zeggen.

Bjorn (34) en zijn vrouw Derya Breukers (26) zijn met de 21-jarige Joey Hoffmann per auto naar Silifke gereisd, in het zuidoosten van Turkije. Het echtpaar wilde een nieuw bestaan opbouwen in het land; Hoffmann ging mee om te helpen bij de bouw van hun huis. Rond 8 juli is hij voor het laatst gezien.

Een Turkse politiechef meldt dat Bjorn Breukers een dag later, op 9 juli, met ernstige verwondingen werd opgenomen in het ziekenhuis in Silifke. De Nederlandse politie wil hierover niets zeggen, omdat dat de verantwoordelijkheid is van de Turkse politie.

'Ze zijn vrij'

De politie wil verder geen details geven over het onderzoek en doet geen mededelingen over waar Bjorn en Derya zijn. Omdat de vermissing in Turkije is, is het de taak van de Turkse politie om over de vermissing van Hoffmann informatie te verschaffen.

Er zijn Nederlandse agenten aanwezig in Turkije voor goede communicatie. De politie in Nederland is alleen bezig met uit te sluiten dat er een misdrijf in Nederland is gepleegd.

Na de vermissing van Joey Hoffmann werd ook het echtpaar-Breukers als vermist opgegeven. Zij zijn dus inmiddels weer terecht. Het wordt niet duidelijk waar de twee zich bevinden. "Zij zijn vrij om te gaan en staan waar zij willen", aldus de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl