NOS WielrennenAangepast

Teuns wint op Poolse muur, vier Nederlanders in toptien

Dylan Teuns heeft de derde etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De jonge Belg van BMC, die vorige week zijn eerste profzege boekte in de Ronde van Wallonië, sloeg toe op de steile slotklim en hield Peter Sagan van de zege. De Slowaak nam wel de leiderstrui over van Danny van Poppel.

Ook Wilco Kelderman (4de), Tom-Jelte Slagter (5de), Wout Poels (9de) en Sam Oomen (10de) lieten zich zien op de slotklim.

De uitgeputte Dylan Teuns komt juichend over de streep in de derde etappe van de Ronde van Polen

In de lastige rit over 161 kilometer van Jaworzno naar Szczyrk in Zuid-Polen moesten onderweg vier stevige hellingen bedwongen worden. De laatste kilometer bestond bovendien uit een Poolse muur met een stijging van 17 procent op sommige stukken.

Met het vooruitzicht van de zware slotklim deden onder anderen Ilnoer Zakarin (Katusha) en Jack Haig (Orica) een poging om met voorsprong te beginnen, maar beiden werden teruggepakt door de mannen van Team Sky die hun kaarten hadden gezet op Wout Poels.

Op de slotklim sloeg de Italiaan Valerio Conti (UAE) meteen een flink gat. Toen de Italiaan werd ingelopen, plaatste Teuns zijn beslissende aanval. Vlak onder de top leek Wilco Kelderman (Sunweb) bij hem in het wiel te komen, maar de Nederlander viel stil en werd zelfs nog achterhaald door de kopmannen van Bora, Rafal Majka en Peter Sagan.

Sagan weer in geel

Sagan, die de eerste etappe had gewonnen in de sprint, kwam net tekort om Teuns nog te passeren. Wel nam Sagan de gele leiderstrui weer over van Danny van Poppel.

Kelderman is vierde in het algemeen klassement met een achterstand van 16 seconden. Slagter is nu vijfde op 0.21, Poels achtste op 0.25.

Droomweek Teuns

Dat Teuns het goed zou doen op de slotklim, was geen verrassing. De 25-jarige Belg werd dit voorjaar al derde in de Waalse Pijl. Vorige week won hij ​twee etappes en het ​eindklassement in de Ronde van Wallonië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl