Sacha Modolo (midden) duwt zijn wiel nog net voor Danny van Poppel (rechts) over de streep in de tweede etappe van de Ronde van Polen
NOS WielrennenAangepast

Net geen ritzege, wel leiderstrui voor Van Poppel in Polen

Sacha Modolo heeft de tweede rit in de Ronde van Polen gewonnen. De Italiaan van UAE-Emirates bleef in de massasprint Danny van Poppel (Sky) voor, die zich mocht troosten met de leiderstrui.

In de tweede etappe was met name Daniel Oss bedrijvig. De Italiaan van BMC weekte zich in de derde en laatste plaatselijke omloop in Katowice los van het peloton, werd vervolgens weer ingelopen, maar probeerde het even later nog eens.

Bora, de ploeg van leider Peter Sagan, kende echter geen genade, ook niet voor Nathan Haas (Dimension Data) en Petr Vakoc (QuickStep) die in de slotfase van de 142 kilometer lange rit probeerden de sprinters af te troeven.

Chaotische sprint

In de chaotische eindsprint kwam Sagan, winnaar van de eerste etappe, er echter niet aan te pas. Modolo leek onbedreigd op de zege af te gaan. Danny van Poppel had echter een nog een vlammende sprint in huis, maar zijn jump kwam toch net iets te laat. Boy van Poppel (Trek), de oudere broer van Danny, eindigde als vierde.

Geel voor Van Poppel

Ondanks zijn tweede plek mocht Danny van Poppel na afloop van de etappe wel de gele leiderstrui aantrekken. Die nam hij over van Peter Sagan.

Van Poppel staat in het klassement gelijk in tijd met Sagan en Modolo, maar dankzij zijn goede resultaten in de etappes (derde en tweede) mag hij maandag in het geel vertrekken.

Danny van Poppel ontvangt de gele leiderstrui en de kussen in de Ronde van Polen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl