NOS NieuwsAangepast

Opnieuw buiten slapen op Kos: 'We durven het hotel niet meer in'

  • Mitchell van de Klundert

    redacteur NOS Online

  • Mitchell van de Klundert

    redacteur NOS Online

Tientallen Nederlandse vakantiegangers op Kos slapen vannacht opnieuw buiten. In de buurt van het Griekse eiland was vorige nacht een aardbeving. Veel hotels en appartementen zijn daardoor beschadigd.

Een Nederlandse vrouw slaapt daarom vannacht buiten met haar dochtertje. "Er liggen hier denk ik zo'n 60 mensen op ligbedden rondom het zwembad, de helft is Nederlander. Volgens de hoteleigenaar is het gebouw veilig, maar ik durf er niet meer in", zegt ze telefonisch tegen de NOS.

Ze heeft sinds vanmiddag niets meer gehoord van haar reisorganisatie Sunweb. "Eerder zeiden ze nog dat ze niets wisten. Het is best wel eng. De Griekse vrouw van de receptie zei dat ze zelf echt niet binnen wil liggen."

Schoolpleintje

Een andere Nederlandse vrouw denkt ook dat ze opnieuw buiten moet slapen vannacht. "Er zitten hier zo'n 20 mensen op een schoolpleintje. De hoteleigenaar raadt ons af om naar binnen te gaan."

Via het alarmnummer van haar reisorganisatie Sunweb kreeg ze geen hulp. "Misschien komen ze nog langs, ik hoop het. Het liefst wil ik naar huis. Iedereen hier wil dat."

Ook op Twitter zeggen mensen dat ze hun hotel niet meer in willen, uit angst voor naschokken.

Sunweb zegt dat ze alle gasten hebben benaderd en dat niemand buiten hoeft te slapen. Volgens de reisorganisatie hebben sommige gasten een onveilig gevoel, maar zijn veel hotels eigenlijk gewoon veilig. Als het alarmnummer niet wordt opgenomen, raadt de reisorganisatie aan het later nogmaals te proberen. Ongeveer 3200 Nederlanders hebben via Sunweb een reis geboekt naar Kos.

Reisorganisatie TUI heeft geen berichten ontvangen van mensen die hun hotel niet meer in durven. "Wij hebben alle ruim 2700 Nederlanders die via ons hebben geboekt een sms-bericht gestuurd. Ik kan niet garanderen dat iedereen die heeft ontvangen, omdat de telefoonverbinding soms overbelast was. We zijn ook alle hotels afgegaan om mensen gerust te stellen."

Aardbeving treft Turkse en Griekse kust

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl