NOS NieuwsAangepast

Met een dubbel gevoel naar Kos: 'We geven ze veel contant geld mee'

Op Schiphol zetten twee moeders hun dochters op het vliegtuig naar Kos. Ze hebben er een dubbel gevoel bij: "We dachten: ze zullen wel kunnen omboeken, maar dat bleek niet mogelijk, de reisorganisatie laat ze gewoon gaan."

Er is geen negatief reisadvies afgegeven voor het Griekse eiland. Verschillende reisorganisaties laten Nederlandse vakantiegangers daarom gewoon vertrekken.

Als een hotel operationeel is kunnen mensen gewoon op vakantie. Er zijn alweer mensen die bij het zwembad liggen, schrijft reisorganisatie TUI. Corendon laat vakantiegangers alleen gaan als ze in hun hotel terechtkunnen. "Als dat niet mogelijk is, worden er alternatieven gezocht."

"We horen dat mensen bij andere organisaties wel kunnen omboeken", zeggen de moeders. Het zal daar vast een puinhoop zijn, maar als het niet veilig was mochten ze vast niet gaan."

Ze zitten nog met vragen: "Kunnen ze daar überhaupt wel pinnen? We geven ze voor de zekerheid veel contant geld mee."

Een van de dochters is het wel gewend: "Mam is altijd bezorgd. Er is een positief reisadvies dus het zal vast wel veilig zijn."

Op Schiphol gaan vakantiegangers toch gewoon naar Kos

Verschillende Nederlanders en andere vakantiegangers die al op Kos verblijven weten nog niet waar ze aan toe zijn. In sommige hotels kan niet meer worden geslapen omdat ze op instorten staan.

Reisorganisatie Jiba/Sunweb heeft 3000 vakantiegangers uit België, Denemarken en Nederland op Kos. Een woordvoerder zegt dat iedereen die niet in zijn eigen hotel kan slapen een ander hotel krijgt voor de nacht. "Niemand slaapt op straat. Het kost tijd om alles te regelen en om te boeken. De mensen die het zwaarst getroffen zijn helpen we als eerste."

Vrijdagavond kort na zessen kwamen de eerste Nederlanders terug op Schiphol die sowieso al vandaag zouden terugkomen. Ze vertelden op de luchthaven over hun belevenissen.

Eerste Nederlanders terug op Schiphol na aardbeving

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl