AFP

Op de Westelijke Jordaanoever zijn drie Israëlische burgers doodgestoken door een vermoedelijk Palestijnse man. Volgens Israëlische media gaat het om twee vrouwen van boven de zestig en zeventig en een man van in de dertig. Zij zouden in hun huis zijn aangevallen door de Palestijn. Een vierde slachtoffer raakte gewond.

Het leger heeft de dader neergeschoten. Of hij dat heeft overleefd, is niet bekend. Volgens een Israëlische radio-omroep is de dader een 19-jarige Palestijnse man.

Het was vandaag erg onrustig in Israël, nadat islamitische leiders een Dag van Woede hadden uitgeroepen als reactie op de detectiepoortjes die zijn geplaatst bij de Tempelberg in Oost-Jeruzalem. Vorige week doodden drie Israëlische Arabieren daar twee politieagenten, waarop Israël veiligheidsmaatregelen nam. Bij demonstraties tegen die maatregelen kwamen vandaag drie Palestijnen om het leven.

Abbas

Israël zegt dat het geweld het gevolg is van de oproep van de islamitische leiders. Volgens het land heeft ook president Abbas deels schuld. Hij schortte vandaag uit protest het diplomatieke verkeer met Israël op.

De Palestijnen wijzen de beschuldigingen aan het adres van de religieuze en politieke leiders van de hand. Volgens hen is de steekpartij het gevolg van woede over het Israëlische nederzettingenbeleid en de maatregelen bij de Tempelberg.

Jonge Palestijn mag Tempelberg niet op van Israël

STER reclame