AFP
NOS Nieuws

Hersentumor geconstateerd bij Republikeinse senator McCain

Bij de Amerikaanse senator John McCain (80) is hersenkanker vastgesteld. De ziekte is aan het licht gekomen bij een operatie. Toen de Republikein een bloedprop boven zijn oog liet verwijderen, ontdekten artsen een tumor in zijn hersenen.

Vanwege de medische ingreep werd vorige week een stemming in de Senaat over de nieuwe zorgwet uitgesteld. Uit onderzoek van het weefsel blijkt dat de oorlogsveteraan kampt met een glioblastoom, een kwaadaardige hersentumor.

McCain en zijn familie bekijken wat de opties zijn voor een behandeling en overwegen chemotherapie en bestraling. De senator herstelt momenteel van de operatie in zijn huis in de staat Arizona. Volgens zijn artsen verloopt zijn herstel voorspoedig omdat hij een uitstekende conditie heeft.

'Amerikaanse held'

De Amerikaanse politicus is sinds 1987 afgevaardigde voor Arizona in de Senaat. Voor zijn carrière in de politiek was hij gevechtspiloot en diende hij in de Vietnamoorlog.

In 2008 verloor McCain de presidentsverkiezingen van Barack Obama. De oud-president betuigde op Twitter zijn steun aan de Republikein en noemde hem "een van de moedigste strijders die ik ken".

Ook andere prominenten uit de Amerikaanse politiek, zoals oud-presidentskandidaat Hillary Clinton en de Republikeinse senator Jeff Flake, lieten van zich horen. President Trump laat weten dat hij bidt voor McCain en zijn familie.

Hoewel McCain een partijgenoot is van de president, uitte hij in het verleden meerdere keren kritiek op Trump. Ook was hij kritisch over de gezondheidswet die Obamacare had moeten vervangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl