Een leraar voor de klas
NOS NieuwsAangepast

Amsterdam hoopt leraren te lokken met reiskostenvergoeding

De gemeente Amsterdam gaat reiskosten deels vergoeden aan leraren in het basis- en middelbaar onderwijs om zo het lerarentekort aan te pakken. Ook worden parkeerplekken beschikbaar gesteld.

Het lerarentekort op Amsterdamse basisscholen alleen al kan oplopen tot 400 in 2020. Voor leraren is het vaak te duur om in Amsterdam zelf te wonen of ernaartoe te reizen.

Parkeervergunning

Amsterdam wil ze de komende twee jaar tegemoetkomen met een vergoeding tot 2000 euro per leraar per jaar. In totaal is in deze periode jaarlijks 200.000 euro beschikbaar. Daarnaast wil de gemeente 1100 parkeervergunningen onder scholen verdelen.

Daarnaast wil de hoofdstad meer zij-instromers trekken door het verplichte geschiktheidsonderzoek te financieren. Voor scholen is dit vaak een drempel om deze mensen aan te trekken. Komend schooljaar is hiervoor 100.000 euro beschikbaar.

In het hele land is sprake van een tekort aan leraren. Scholen proberen ze te lokken met premies. Daarnaast staan steeds vaker onbevoegde pabo-studenten voor de klas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl