Abdelhak Nouri
NOS VoetbalAangepast

Ernstige en blijvende hersenschade voor Ajacied Nouri

Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade overgehouden aan zijn hartritmestoornissen tijdens het oefenduel van Ajax zaterdag met Werder Bremen. Dat kreeg Ajax donderdagochtend te horen. Eerder was er nog optimisme, omdat een hersenscan geen afwijkingen liet zien.

"Op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck zijn de afgelopen dagen de hersenfuncties van Nouri verder onderzocht", melden de Amsterdammers. "De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is."

Dit komt waarschijnlijk doordat er te weinig zuurstof naar Nouri's hersenen is gegaan, toen hij onwel werd. Hij werd op het veld minutenlang gereanimeerd en sindsdien in het ziekenhuis in slaap gehouden. Hij is nu vrijgegeven voor medisch vervoer.

"De verwachting is dat Nouri op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging", meldt Ajax. "Zoals eerder deze week gemeld, communiceert Ajax mede namens de familie Nouri. Zij laten weten dat zij nog hoop hebben en vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden."

Abdelhak is zo'n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben.

Algemeen directeur Edwin van der Sar

Nouri doorliep de hele jeugdopleiding bij Ajax en behoorde tot de grootste talenten. Hij kwam tot vijftien duels in het eerste elftal en maakte daarin één doelpunt. Afgelopen seizoen werd hij gekozen tot beste speler van de Jupiler League, waarin hij met Jong Ajax uitkwam.

Ajax aangeslagen

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven."

Ajacied Nouri zakt in elkaar tijdens oefenduel

"De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario", gaat Van der Sar verder. "Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd."

"Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo'n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd."

Nouri, een jonge en onbedorven pleintjesvoetballer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl