Abdelhak Nouri passeert een speler van Werder Bremen
NOS VoetbalAangepast

'Deze jongen van 20 jaar zal nooit meer voetballen...'

"Het bericht is nog vers, maar iedereen, merk je nu al, is er stil van." NOS-verslaggever Joep Schreuder is hoorbaar aangedaan als hij vertelt over het laatste nieuws rond Ajax-speler Abdelhak Nouri.

De Amsterdamse club heeft net wereldkundig gemaakt dat het niet goed gaat met Abdelhak Nouri. De 20-jarige middenvelder blijkt ernstige en blijvende hersenschade te hebben overgehouden aan de hartritmestoornissen waardoor hij zaterdag in Oostenrijk tijdens het oefenduel met Werder Bremen plots in elkaar zakte.

"Ik heb Nouri vorige week vrijdag nog gezien", vertelt Schreuder, die Ajax achterna was gereisd naar het Zillertal om interviews te doen. "Hij was lekker aan het trainen. Zwaar trainen, op hoogte, in de hitte."

Klaas Jan Huntelaar, Abdelhak Nouri en Joel Veltman tijdens een training in Oostenrijk

"En dan wordt het zaterdagmiddag half 6. We hebben de beelden gezien. Hij voelde daar zelf al aan dat het niet goed ging. Hij viel neer, is behandeld en met de traumahelikopter naar Innsbruck vervoerd."

Grote impact

Nouri werd in slaap gehouden om hem beter te kunnen behandelen. "Het hart was oké, maar het is altijd de vraag geweest in hoeverre zijn hersenfuncties nog intact waren. En die zijn dus niet goed, blijkt nu. Deze jongen van 20 jaar zal nooit meer voetballen. Het is op dit moment nog totaal onduidelijk wat hij wel zal kunnen. Ajax is vrij summier met de informatie. Maar er is geen twijfel over mogelijk dat vitale hersenfuncties niet meer werken bij Nouri."

Wat het jonge talent is overkomen, zal een grote impact hebben op Ajax de komende weken, verwacht Schreuder. "Een krachtproef ook voor de trainer, Marcel Keizer die net begonnen is aan een nieuwe job. Nouri was ook een protegé van hem. Hij heeft hem min of meer vorig seizoen opgeleid in Jong Ajax."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl