ANP

Vandaag maakt het even niet uit wie voor Ajax of Feyenoord is. De hele voetbalwereld leeft mee met het nieuws dat Ajax-speler Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade overhoudt aan zijn hartritmestoornissen van afgelopen zaterdag.

Op sociale media stromen de reacties van alle kanten binnen. Supporters die normaal het liefst Ajax zien verliezen, zijn nu vol steun voor de Amsterdamse club.

Vanuit grote concurrent Feyenoord komen bemoedigende berichten. "Mijn Feyenoord-hart huilt", zegt Rob Stalenhoef op Twitter. "Laten wij hopen op een wonder. Feyenoord-supporters bidden mee", schrijft Arjan Maat. Het account 'De PSV-supporter' zegt: "Zelfs rivaliteit doet er op zo'n moment niet toe."

Ook uit Arnhem, thuisbasis van Vitesse, komen verdrietige berichten binnen. "Dit raakt je tot op het bot", schrijft Arno Frederiks.

Niet alleen in Nederland zijn mensen aangeslagen. Ook uit Spanje en Duitsland komen berichten binnen. "Arme Nouri: jammer dat dit je gebeurt terwijl je pas 20 bent. En nog erger dat het gebeurde terwijl je aan het spelen was, waar je zo van houdt #StayStrongAppie", schrijft Modric in het Spaans.

Ook Instagram loopt over met foto's van Nouri. Vooral de foto waarbij Nouri een hartje met zijn handen maakt wordt massaal gedeeld. Er is ook Arabisch account dat zijn medeleven toont:

Instagram

En ook Feyenoord-supporters betuigen op Instagram hun steun:

Instagram
Instagram

STER reclame