NOS WielrennenAangepast

Gesink: het had een mooie sportzomer moeten worden

Gesink vanuit ziekenhuis: ik kon niet meer staan

Robert Gesink had na zijn tweede plaats van zaterdag graag een etappe willen winnen in de Tour. Maar een valpartij in de eerste beklimming van zondag heeft een eind gemaakt aan die droom.

"Voor me schoot een renner van de weg en toen die terugstuurde, vielen er vier renners voor me op de grond. Daar stuiterde ik overheen", vertelt Gesink vanuit het ziekenhuis in de Avondetappe. "Ik lig nu stil op mijn rug, dan gaat het wel."

Gesink ging bergop onderuit. "Ik ging niet zo hard, maar kwam met mijn billen op het asfalt terecht. Toen schoot het meteen in mijn rug. Ik voelde me een beetje misselijk en kon niet meer staan."

Gesink na valpartij uit de Tour

De Lotto-Jumbo-renner heeft volgens de artsen een stabiele breuk in zijn wervelkolom. "Dat betekent dat de breuk niet door de wervelkolom is gegaan. De wervels kunnen niet van elkaar schuiven en ik hoef niet geopereerd te worden."

'Dit is heel zuur, voor iedereen'

In het ziekenhuis moet hij zich een korset laten aanmeten, wat zeker één tot twee dagen gaat duren. Tot die tijd moet Gesink in het ziekenhuis blijven. "Dat korset moet voorkomen dat ik bewegingen maak die ik niet hoor te maken."

Zaterdag was Gesink nog dicht bij een etappezege, hij moest alleen Lilian Calmejane voor zich dulden. "Dat was een heel mooie dag, daar putte ik heel veel moraal uit voor de komende ritten. Dit is heel zuur, voor iedereen van de ploeg. Het had een mooie sportzomer moeten worden..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl