Derk Bolt ANP

Goedemorgen!

In het zuiden wordt het opnieuw tropisch warm, 32 graden. In het noorden wordt het ongeveer 24 graden. Morgen wordt de warmste dag van de week: in Limburg 35 of 36 graden.

Wat heb je gemist?

'Ontvoerde presentator Bolt komt vandaag nog vrij'

Een Colombiaanse groep die de ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender onderzoekt, zegt dat de twee snel vrijkomen. De twee zijn ontvoerd door de guerrillabeweging ELN en maken het volgens de onderzoeksgroep goed. Er zou succesvol zijn bemiddeld over de vrijlating van de twee.

Spoorloos-presentator Derk Bolt Hollandse Hoogte

Lokale verkiezingsuitslag opsteker voor Trump

In de Amerikaanse staat Georgia heeft een kandidaat van de Republikeinen, Karen Handel, een tussentijdse verkiezing gewonnen die werd gezien als een soort referendum over president Trump. Het gaat om een verkiezing voor een vrijgekomen zetel in het Huis van Afgevaardigden. Als een Democraat had gewonnen, zou dat worden gezien als een afwijzing van de Republikeinen en van Donald Trump.

Karen Handel EPA

Geen autopsie op overleden student Warmbier

Er komt geen volledige autopsie op het lichaam van de overleden Amerikaanse student Otto Warmbier. Hij kwam vorige week plotseling vrij na ruim een jaar gevangenschap in Noord-Korea. Hij had eigenlijk 15 jaar vast moeten zitten, omdat hij een vlag had gestolen tijdens zijn vakantie in het land. Maar hij werd vrijgelaten omdat hij in coma lag. Hij overleed maandag. Het is onduidelijk waarom de familie van Warmbier geen autopsie wil laten uitvoeren.

Otto Warmbier huilt bij persconferentie Reuters

Verkiezingsuitslag blijft voor groot gedeelte staan

Nieuwe verkiezingen zouden weinig veranderen aan de verhoudingen in de Tweede Kamer, blijkt uit de Peilingwijzer. Dat is een gemiddelde van verschillende opiniepeilingen. De SP zou één tot vier zetels verliezen, Forum voor Democratie zou één tot drie zetels winnen. Alle andere partijen blijven min of meer gelijk. Omdat de kabinetsformatie moeizaam verloopt, hebben sommigen nieuwe verkiezingen voorgesteld. Volgens de Peilingwijzer zou dat een nieuwe formatie niet makkelijker maken.

Informateur Tjeenk Willink ANP

Verder vandaag...

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken vandaag tijdens de tweede dag van hun staatsbezoek aan Italië de Siciliaanse stad Palermo. Daar komen veel vluchtelingen aan. Desondanks is er geen groot anti-vluchtelingensentiment. De burgemeester ontvangt de vluchtelingen met open armen.

Het is formatiedag 98: ChristenUnie-leider Segers gaat naar de informateur Tjeenk Willink. Zijn partij geldt nu als de enige overgebleven partij die kan helpen om een meerderheidskabinet te vormen. De PvdA is en blijft niet beschikbaar om mee te doen aan een kabinet met VVD, CDA en D66, zei Asscher gisteren na afloop van een gesprek met Tjeenk Willink.

Google begint vandaag met het geven van IT-lessen geven aan scholen, zzp'ers en werkzoekenden in Groningen. Google investeert 600 miljoen euro in een datacenter in de Groningse Eemshaven en heeft dus belang bij een stabiele aanwas van goed personeel in de toekomst.

Fijne dag!

STER reclame