Hans van Breukelen
NOS VoetbalAangepast

'Project Van Breukelen bij KNVB is compleet mislukt'

Krap een jaar na zijn aanstelling maakte Hans van Breukelen vanmiddag bekend per 1 augustus te stoppen als technisch directeur bij de KNVB. NOS-commentator Arno Vermeulen kijkt niet op van dat nieuws.

"Een maand geleden waren er al signalen dat het met Van Breukelen niet lang meer zou duren. Je kunt zeggen dat zijn project bij de KNVB compleet mislukt is", stelt Vermeulen.

Van Breukelen zelf laat in een reactie weten er alles aan gedaan te hebben om de doelstelling bij de KNVB te realiseren, maar dat het niet gelukt is om de ambities waar te maken.

"Het was een jaar lang een behoorlijk drama. Het hing van affaires aan elkaar. Of het nu gaat om Ruud Gullit die assistent zou worden, wat ineens niet doorging, die omstreden BTSW-affaire of de kwestie met Henk ten Cate en Dick Advocaat; Van Breukelen was in Zeist als een kat in een vreemd pakhuis", is Vermeulen kritisch.

Volgens de NOS-commentator beschikte Van Breukelen helemaal niet over het juiste cv om technisch directeur bij de KNVB te worden. "Het is de vraag of ze nu een keer de juiste man nemen. Ik denk aan Fred Rutten, die alle functies al heeft bekleed in het betaald voetbal. Maar ook Louis van Gaal is een naam die altijd boven de markt hangt."

Op 9 mei had Van Breukelen het hele journaille tegen zich

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl