Hans van Breukelen
NOS VoetbalAangepast

KNVB zet contract met omstreden bedrijf tijdelijk stop

Voetbalbond KNVB heeft tijdelijk alle lopende contracten met het bedrijf BTSW stopgezet. Het Bureau voor Toegepaste Sociale Wetenschappen werkte met de KNVB samen in de mentale begeleiding van het nationale vrouwenelftal en diverse jeugdelftallen, maar kwam de afgelopen dagen in opspraak.

"Het hoeft wat ons betreft niet lang te duren en we verwachten dat we na deze korte onderbreking verder kunnen gaan met het bedrijf", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Belangenverstrengeling

BTSW biedt sinds kort psychologische diensten aan de KNVB. De nieuwe technische directeur Hans van Breukelen zorgde voor nieuwe opdrachten. De Telegraaf verhaalde over belangenverstrengeling omdat Van Breukelen bevriend is met directeur Rini Stoutjesdijk van BTSW.

De krant haalde ook een boek aan van onderzoekster Carine Damen, die het bedrijf een sekte noemde. Volgens haar is Van Breukelen gehersenspoeld door het bedrijf. De oud-keeper van PSV en het Nederlands elftal noemde de aantijgingen onzin.

Logo's verwijderd

BTSW wekte op de eigen website ook de indruk nauw samen te werken met Ajax, PSV, FC Groningen en Arsenal, maar inmiddels zijn de logo's van die clubs verwijderd. Ook zijn de namen van KNVB-medewerkers Jelle Goes en Joost Leenders van de site gehaald. Zij werden ten onrechte als ambassadeur van BTSW vermeld.

Directeur Stoutjesdijk heeft inmiddels bij De Telegraaf gereageerd op het besluit van de KNVB. "Onder deze omstandigheden zijn we niet in staat ons werk te doen", zei hij. Op de website van zijn bedrijf noemde hij alle publicaties 'uiterst suggestief en onjuist'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl