PSV heeft met het aantrekken van Hirving Lozano gevoelsmatig een grote slag geslagen. Technisch manager Marcel Brands tempert echter de verwachtingen rond de Mexicaanse aanvaller, die rond zijn transfer een 'mini-hype' zag ontstaan.

Trotse Brands: veel energie gestoken in transfer Lozano

"Er is in de media lang over deze transfer geschreven, omdat we er ook lang mee bezig zijn geweest", vertelt Brands. "Maar we moeten niet denken dat we een heilige hebben binnengehaald die PSV in z'n eentje kampioen maakt."

PSV was in januari al dicht bij een akkoord, maar bereikte toen geen overeenstemming met Lozano's club Pachuca. "Het was een lastige deal. Pachuca wilde hem eigenlijk nog langer houden, omdat de club in december nog meedoet aan het WK voor clubteams", legt Brands uit.

"Maar Lozano wilde zelf heel erg graag de stap maken. Dat heeft ons geholpen. Daarna stelde Pachuca zich gelukkig ook meewerkend op."

Natuurlijk heb ik Guardado en Moreno gebruikt om Lozano te overtuigen.

Marcel Brands

Volgens Brands heeft ook de inbreng van de PSV'ers Andrés Guardado en - de inmiddels naar AS Roma vertrokken - Héctor Moreno een rol gespeeld in de transfersaga. "Natuurlijk heb ik hun gebruikt om Lozano te overtuigen", geeft hij toe.

Transfervoorwaarden

PSV betaalt naar verluidt een bedrag tussen de 5 en 10 miljoen euro voor 'Chucky', zoals de bijnaam van Lozano luidt. Volgens Mexicaanse media moeten de Eindhovenaren bij een eventuele doorverkoop wel een (flink) percentage aan Pachuca afstaan.

"Ik kan niet zeggen wat de details precies zijn, want daarvoor hebben wij geheimhouding moeten tekenen", aldus Brands.

Met de komst van Lozano heeft PSV het aanvallende plaatje zo goed als rond voor komend seizoen.

Trainer Phillip Cocu krijgt met Lozano, Steven Bergwijn, Luuk de Jong, Jürgen Locadia, Gastón Pereiro en Sam Lammers zes aanvallers voor drie posities, mits de clubs uit de grote competities zich niet meer melden.

Interesse voor Willems en Guardado

In Eindhoven houden ze echter nog rekening met het vertrek van andere spelers. "Er is interesse voor Jetro Willems en Andrés Guardado", zegt Brands. "Bij Willems wordt er vooral geïnformeerd door clubs, bij Guardado is het iets concreter."

Bij Guardado zou het gaan om Los Angeles FC. De Amerikaanse club heeft volgens Mexicaanse media zelfs al een akkoord met de reserve-aanvoerder van PSV.

Andrés Guardado (rechts) duelleert met Cristiano Ronaldo tijdens Mexico-Portugal op de Confederations Cup AFP

STER reclame