Andrés Guardado tijdens een trainingskamp bij het Mexicaanse elftal AFP

PSV beheerst deze dagen het nieuws in de Mexicaanse sportmedia. Er wordt gerept over de komst van Hirving Lozano naar Eindhoven en het vertrek van Andrés Guardado. Bij PSV houden ze de kaken echter op elkaar.

De 21-jarige Lozano wordt al enkele weken met PSV in verband gebracht. De flegmatieke buitenspeler staat onder contract bij Pachuca, dat ook schermde met interesse van Celta de Vigo, Real Sociedad en Manchester City.

In kannen en kruiken

Volgens een Mexicaanse presentator en volger van de Mexicaanse ploeg is de transfer van Lozano - met Mexico ook actief op de Confederations Cup - naar PSV in kannen en kruiken.

Ook duikt de naam van Guardado veelvuldig op. De aanvoerder van PSV heeft nog een contract voor een jaar, maar het is een publiek geheim dat hij ervoor openstaat om zijn loopbaan in de Amerikaanse competitie voort te zetten.

Een journalist van het Mexicaanse ESPN laat weten dat de wens van Guardado in vervulling gaat. Er zou een akkoord zijn over een contract voor vier jaar met Los Angeles FC, de club die vanaf komend seizoen in de Major League Soccer speelt.

PSV weigert in te gaan op de namen. "Waar de Mexicaanse media vooraf niets over schreven, was de transfer van Héctor Moreno naar AS Roma. En hij is juist bij ons vertrokken", aldus technisch manager Marcel Brands.

Voorlopig dus nog geen witte rook uit het Philips Stadion. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hirving Lozano AFP

STER reclame