Héctor Moreno ANP Pro Shots

Héctor Moreno verruilt PSV voor AS Roma. De 29-jarige verdediger tekende een contract tot medio 2021 bij de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Serie A. Zijn verbintenis bij PSV liep in 2019 af.

Moreno speelde van 2008 tot medio 2011 voor AZ en keerde na een avontuur bij RCD Espanyol in 2015 terug naar Nederland. Na twee jaar PSV, waarmee hij in het seizoen 2015/2016 de titel pakte, verhuist de Mexicaan nu naar Italië.

"Dit is een belangrijke stap in mijn loopbaan", aldus Moreno op de website van Roma. "Ik hoop dat ik mijn kwaliteiten kan laten zien en kan bijdragen aan succes voor de club."

Het vertrek van Moreno betekent de eerste grote uitgaande transfer voor PSV deze zomer. De Eindhovenaren ontvangen volgens Italiaanse media 5,7 miljoen euro voor de verdediger.

Di Francesco nieuwe trainer

Later op de dag maakte AS Roma ook zijn nieuwe trainer bekend. Eusebio Di Francesco tekende een tweejarig contract bij de nummer twee van vorig seizoen. De 47-jarige oud-speler van de club was eerder trainer van Lecce en Sassuolo.

Eusebio Di Francesco ANP Pro Shots

STER reclame