Politie
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Veroordeelden Posbankzaak gaan in hoger beroep

De twee mannen die zijn veroordeeld voor het doodschieten van Alex Wiegmink op De Posbank gaan in hoger beroep. Dat hebben de advocaten van Frank S. en Souris R. bevestigd.

De twee werden een paar weken geleden veroordeeld tot gevangenisstraffen van veertien en zestien jaar. De rechtbank houdt hen verantwoordelijk voor de dood van Wiegmink in 2003.

Souris R. gaat in hoger beroep omdat hij het niet eens is met de veroordeling. "Hij ontkent betrokkenheid", zegt zijn advocaat. Frank S. heeft een nieuwe advocaat aangesteld. Zij wil nog niet inhoudelijk reageren omdat ze eerst het dossier goed wil bestuderen, meldt Omroep Gelderland.

Opsporing Verzocht

Huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt was een toevallig slachtoffer. Op 20 januari 2003 ging hij hardlopen in het natuurgebied. Zijn lichaam werd later teruggevonden in zijn uitgebrande auto in een bos bij het Brabantse Erp.

De zaak bleef jarenlang onopgelost. Vorig jaar kwam de doorbraak, na een uitzending van Opsporing Verzocht. Frank S. meldde zich de volgende dag bij de politie en bekende betrokkenheid bij de dood van Wiegmink. Souris R. kon kort daarna worden opgepakt.

Bij het oordeel van de rechter telde mee dat Frank S. en Souris R. veertien jaar hebben gezwegen en geen enkel respect voor de nabestaanden hebben getoond.

Advertentie via Ster.nl