Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Officieel: Marcel Keizer nieuwe hoofdtrainer Ajax

Ajax heeft zaterdagmiddag officieel bekend gemaakt dat Marcel Keizer de opvolger wordt van Peter Bosz. Hij zal een contract voor twee seizoenen tekenen.

"De gesprekken die we hebben gehad waren positief en ik voel vertrouwen vanuit de organisatie", zegt Keizer in een eerste reactie.

"Ik had mij ingesteld om met Jong Ajax komend seizoen weer een goed resultaat neer te zetten in de Jupiler League, maar in het voetbal kan het plots anders lopen. Dit is uiteraard een hele mooie kans die ik met beide handen beetpak. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan. "

De loopbaan van Marcel Keizer

Ajax was op zoek naar een opvolger van Peter Bosz, die tien dagen geleden een contract tekende bij Borussia Dortmund, en vond die dus in eigen gelederen.

Ajacied

Keizer maakte in het afgelopen seizoen indruk door Jong Ajax met fris en aanvallend voetbal naar de tweede plaats in de Jupiler League te leiden.

Na een start in het amateurvoetbal maakte hij in 2012 zijn debuut als trainer in het betaald voetbal bij Telstar. Na avonturen bij FC Emmen en Cambuur kwam hij in de zomer van 2016 op voorspraak van Dennis Bergkamp terug naar Amsterdam.

Als speler was Keizer, een volle neef is van wijlen Piet Keizer, al actief in de jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde op 10 april 1988 in het eerste elftal.

In totaal speelde hij vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarna speelde hij voor Cambuur, De Graafschap en Emmen.

ANP
Marcel Keizer (bovenaan, tweede van rechts) geflankeerd door Dennis Bergkamp en Frank de Boer bij de hoofdmacht van Ajax in het seizoen 1988/89.

Vakantie

Keizer zal op een later moment officieel gepresenteerd worden. "Momenteel heb ik nog vakantie, maar ik zet binnenkort vol trots mijn handtekening onder het nieuwe contract. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan."

Op 29 juni is de eerste training van de Amsterdammers. Op 25 of 26 juli moet Keizer meteen aan de bak in de derde voorronde van de Champions League. Tweeënhalve week later begint de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl