NOS VoetbalAangepast

Van der Sar na vertrek Bosz: te groot verschil van inzicht

Het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund heeft een diepe wond geslagen bij Ajax. Ajax-directeur Edwin van der Sar: "Je wilt na een jaar niet je hoofdtrainer verliezen. Dat is teleurstellend."

Van der Sar: Bosz wilde zo niet verder

Van der Sar beaamt dat de verhoudingen binnen de trainersstaf beneden het vriespunt waren. "Er was een onoverkomelijk verschil van inzicht", doelt de voormalig doelman op de ruzie tussen Peter Bosz en Hendrie Krüzen enerzijds en de rest van de staf anderzijds.

"Wij hebben gekozen voor de lange termijn. We hebben als club een doelstelling. Die wil je op een bepaalde manier bereiken. We hebben niet voor niets de Cruijff-revolutie gehad."

Harde onderhandeling

De plotselinge belangstelling van Borussia Dortmund voor Peter Bosz maakte de situatie voor de Ajax-directie niet makkelijker. "Daardoor kon Peter zich steviger gaan opstellen. Of het een kwestie was van 'wij eruit of zij eruit?' Daar laat ik me niet over uit. Wij wilden hem graag behouden en dat is niet gelukt. Daarom is dit vooral een teleurstellende dag."

Edwin van der Sar

Van der Sar is niet bang dat naast Bosz ook de bepalende spelers op een vertrek azen. "De jonge spelers hebben dit seizoen een mooie stap gemaakt en de aankopen hebben over het algemeen goed gefunctioneerd."

Opvolger

Op namen van opvolgers wilde Van der Sar niet ingaan. "De nieuwe trainer moet goed kunnen werken met de hele staf", is het enige dat Van der Sar daarover wilde zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl